Hvorfor skal jeg installere et hjemmebatteri?

Kan jeg bruke egenlagret energi hjemmet til noe fornuftig?

Strømmen er da fremdeles ganske rimelig, og batterier er dyrt. Men det gjelder først og fremst kroner og øre per kilowatt time. Hva hvis batteriene kan løse mange utfordringer samtidig? Som back-up strøm, lagring av fornybar energi, balansering av effektuttak og behovet for å være mer uavhengig av strømnettet.

Back-up strøm med et batteri fungerer både med og uten solceller på taket. Om strømnettet er ustabilt hjemme eller på hytta, vil batteriet gi en ekstra trygghet. Jeg kan sørge for at batteriet kun fôrer huset med den spenningen som trengs til prioriterte husholdningsartikler og så fortsette å se på tv, lage mat eller jobbe med hobbyen min når strømmen forsvinner hos naboen.

Lagring av solstrøm er et behov flere og flere ønsker seg. Det å kunne «selge» tilbake overskuddsstrømmen vi ikke bruker er en fornuftig tanke, men bare hvis strømmen er billig å kjøpe tilbake når vi trenger den igjen. Dersom det kommer både effekttariffer og tidsdifferensierte priser vil det kunne bli dyrere å kjøpe tilbake strømmen når jeg trenger den som mest. Med eget batteri kan jeg nyte godt av egenprodusert strøm på kvelden, natten og i morgentimene.

Begrensning av effektuttak fra nettet skjer ved å lagre strøm fra nettet på dag- eller nattestid når strømmen er billig. Dette betyr at vi kan ha normalt forbruk når strømmen er dyr, uten å være bekymret for prisforskjellen på strømmen eller effekttariffene.

Uavhengighet fra strømnettet er også en mulighet, da vil kombinasjon av aggregat eller annen form for produksjon og batteribank gjør at energieffektiviteten er på topp. Gjennom å være tilkoblet nettet også får jeg maks trygghet og frihet.

Det kan være batteriet kan løse en eller flere av situasjonene listet opp her, eller kan batteriet løse en rekke andre problemer?

Hilsen

Alexander

Ta kontakt på ak@schive.no, om du har noen innspill eller spørsmål 😊

 

Referanser:

https://about.bnef.com/blog/australia-largest-residential-storage-market-2019/

https://www.thegreenage.co.uk/5-reasons-to-install-home-battery-storage/

Related Articles

Want to know more?
Contact us